"Afrika szellemében élni"
Mint Selous-t, engem is a kaland ígérete vonzott Afrikába.
A 70-es évek rhodesiai kampánya idején úgy én - mint a hadviselő-képes férfiak többsége - napjaink javát a vadonban töltöttük. Társaim sokszor kérdezték: "Honnan vetted a bakancsaidat? Nekem is pont ilyen kell!" Így hát készítettem egy-egy párt számukra is.
Végül nyitottam egy kis üzemet, ahol klasszikus vadászbakancsokat készítettünk hagyományos módon - úgy, ahogyan azt apám és nagyapám tették előttem - régimódi értékrendszer szerint, azaz ötvözve a tartósságot a minőséggel, kényelemmel és design-nal. Mert hol máshol gyártanak már ilyet mostanság?
És, mert mindnyájunknak kell romantika és kaland az életünkben.
John A. Rice
The Courteney Boot Company ügyvezető igazgatója
Mára a The Courteney Boot Company világszerte forgalmazza exkluzív, kézikészítésű bakancsait. A vállalat üzeme Bulawayo történelmi városában van, melyet az elsõ telepesek erődítményként építettek a Matabelek Lobengula királyi székhelye mellett. Bulawayo 100 év múltán is megtartotta koloniális eleganciáját, tiszta és barátságos a fákkal szegélyezett sugárútjaival, gyümölcsöző iparával és modern szolgáltatásaival.
Minden alapanyagunk megújuló forrásból ered. Hiszen éppen vadállományunk kereskedelmi felhasználása biztosítja annak hosszútávú fenntartását egy olyan kontinensen, ahol a lakosság nyomása nagy az úgynevezett "ki-nem használt" területek fejlesztésére, és ez a nyomás évről évre fokozódik.

[Honlap] [A Courteney kollekció] [A legendás Selous] [A gyártóról] [Cape Mohair zoknik] [Megvásárolható]